Terug

Ervaringen

Denkt u met ons mee?

Informatie voor ouders

Wilt u met ons meedenken over het onderwijs aan uw kind? Dan is de medezeggenschapsraad of de ouderraad wellicht iets voor u!

Medezeggenschapsraad

De Medezeggenschapsraad (MR) van Yulius is een orgaan voor medezeggenschap of inspraak voor zowel de ouders als medewerkers. Het is de taak van de MR om ervoor te zorgen dat iedereen die met het onderwijs te maken heeft, in de gelegenheid wordt gesteld om zijn belangen naar voren te brengen en zijn gezichtspunten toe te lichten. De MR bestaat uit een voorzitter, een ambtelijk secretaris, zeven ouders en zeven medewerkers. De ouders vertegenwoordigen ook de leerlingen. De rechten en plichten van de MR staan beschreven in de Wet Medezeggenschap op Scholen (WMS) en in het eigen statuut en reglement van de MR van Yulius Onderwijs.

Wilt u meedenken over het onderwijs aan uw kind? Dan is lid worden van de MR misschien iets voor u. Als u idee├źn hebt over het onderwijs en die met anderen wilt delen, dan bent u van harte welkom. Wilt u meer informatie over de MR en zijn taken, kijk dan op www.infowms.nl. Of neem contact op met het secretariaat van de MR via medezeggenschapsraad@yulius.nl. U kunt ook vrijblijvend een vergadering van de MR bijwonen om de sfeer te proeven.

Ouderraden

Ook de verschillende scholen streven naar betrokkenheid van ouders. Een aantal scholen heeft daarom een eigen ouderraad. Kijk in de locatiegids van de school van uw kind of dit ook op die locatie het geval is en wat de ouderraad precies doet.